Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g uien, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 20 g olijfolie
- 300 g rijpe tomaten, in stukken (2-3 cm)
- 100 g rode paprika, in stukken (2-3 cm)
- 1 el gedroogde gemengde kruiden (bijv. tijm, rozemarijn, marjolein, basilicum, peterselie)
- 1 tl zout
- 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper
- 300 g aubergine, in stukken (2-3 cm)
- 200 g courgettes, in stukken (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 422 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tomaten opgevuld met champignons en noten
1h 5min
Ingelegde champignons
Brak ocen
Kweeperentaart
Brak ocen
Groen gekleurde eieren
Brak ocen
Stoofgerecht met tofu
30min
Dressing van mosterd-balsamicoazijn
10 min
Gevulde groenten
1 Std. 20 Min
Bloemkool-spinazie lasagne
1 Std. 45 Min
Gebakken spinazie met eieren
40min
Quinoa salade met knapperige groenten
30min
Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
1h 30min
Geroerbakte groenten
10 min