Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus
TM6

Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus

5.0 (5 ocen)

Składniki

Asperges en aardappelen

  • 600 g water
  • 1 tl zout
  • 1 snuifje suiker
  • 5 g boter (opcjonalnie)
  • 700 - 750 g aardappelen, klein of in stukken (zie tip)
  • 1000 - 1500 g asperges (wit of groen)

Hollandaisesaus

  • 20 - 40 g water
  • 10 - 20 g citroensap
  • 175 - 350 g boter
  • 4 - 8 eierdooiers
  • ½ tl zout
  • 1 - 2 snuifje gemalen peper

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2919 kJ / 698 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
29.5 g
Tłuszcz
58.5 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy