Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus

Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus

4.5 10 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porties

Składniki

Asperges en aardappelen
  • water
    600 g
  • zout
    1 tl
  • suiker
    1 snuifje
  • boter (opcjonalnie)
    5 g
  • aardappelen klein of in stukken (zie tip)
    700 - 750 g
  • asperges (wit of groen)
    1000 - 1500 g
Hollandaisesaus
  • water
    20 - 40 g
  • citroensap
    10 - 20 g
  • boter
    175 - 350 g
  • eierdooiers
    4 - 8
  • zout
    ½ tl
  • gemalen peper
    1 - 2 snuifje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 11.3 g
Kalorie 2919 kJ / 698 kcal
Tłuszcz 58.5 g
Błonnik 6.5 g
Węglowodany 29.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...