Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asperges en aardappelen
- 600 g water
- 1 tl zout
- 1 snuifje suiker
- 5 g boter (opcjonalnie)
- 700 - 750 g aardappelen, klein of in stukken (zie tip)
- 1000 - 1500 g asperges (wit of groen)
Hollandaisesaus
- 20 - 40 g water
- 10 - 20 g citroensap
- 175 - 350 g boter
- 4 - 8 eierdooiers
- ½ tl zout
- 1 - 2 snuifje gemalen peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2919 kJ / 698 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shakshuka
50 min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1 godz. 30 min
Citroen-kokos bliss balletjes
Brak ocen
Boemkool buffalo hapjes
Brak ocen
Pesto van basilicum, avocado en hennep
5 dk
Parmezaan op plantaardige basis
5 dk
Champignon en spinazie lasagne
Brak ocen
Oost-Europese brunch
Brak ocen
Mallorcaanse vissoep
40 min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Brak ocen
Paashaas macarons
Brak ocen
Yoghurt met kokosnoot
12h 15min