Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bos verse bladpeterselie, enkel de bladeren
- 80 g Emmental, in stukken
- 500 g water
- 1 tl zout
- 700 g aardappelen, klein, goed gewassen
- 1200 g asperges, geschild, mogelijk half wit - half groen
- 200 g melk, 1,5% vet
- 150 g crème fraîche, 15% v.g
- 3 eieren
- ¼ tl gemalen witte peper
- 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1650 kJ / 395 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bloemkool met kaas
55min
Kip met romige groenten saus
50 分钟
Spinazierisotto met asperges
40 分钟
Vislasagne met asperges en prei
1小时 30 分钟
Sous-vide asperges en gepocheerde eieren
Brak ocen
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50 分钟
Curryworst en linzen
1小时
Asperges, Parmezaanse kaas, rijst en citroensabayon
1小时
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40 分钟
Gebakken spinazie met eieren
40 分钟
Aardappelkoekjes
45 分钟
Kabeljauw in tomatensaus
30 分钟