Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bos verse bladpeterselie, enkel de bladeren
- 80 g Emmental, in stukken
- 500 g water
- 1 tl zout
- 700 g aardappelen, klein, goed gewassen
- 1200 g asperges, geschild, mogelijk half wit - half groen
- 200 g melk, 1,5% vet
- 150 g crème fraîche, 15% v.g
- 3 eieren
- ¼ tl gemalen witte peper
- 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1650 kJ / 395 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebakken spinazie met eieren
40min
Asperge-langoustine terrine
10 Std.
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35min
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1h
Citrus lekkernij
50min
Kippenborstfilet met topping van courgette
50min
Canapé met ei
10 min
Wraps met jalapeño, kip en sla
30 dk
Appels met cidersabayon
Brak ocen
Vleesballetjes met parelrijst
Brak ocen
Indische vis met yoghurtsaus, aardappelen en groenten
1h
Vanille yoghurt
12h 20min