Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg voor cannelloni
- 300 g meel
- 3 eieren (van ongeveer 60 g)
- 10 g extra vergine olijfolie
Vulling
- 700 g water
- 600 g diepgevroren bladspinazie
- 150 g melk
- 1 tl zout, + naar believen
- 600 g koemelk ricottakaas, goed uitgelekt
Bechamelsaus
- 500 g melk
- 50 g meel
- 20 g boter
- ½ - 1 tl zout, volgens eigen smaak
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
Om af te werken
- 2 - 3 el parmezaankaas, geraspt
- 20 g boter, in klontjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3753 kJ / 897 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 84.3 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Błonnik
- 302.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1 Std.
Rundvleesgehaktballen in tomatensaus
10 Min
Vier kazen flatbread om te delen
Brak ocen
Lamsspiesjes
Brak ocen
Dipsaus van abrikozenyoghurt met curry
10 Min
Beef laab
1h 5min
Gnocchi Tricolore
35 Min
Bessenlikeur
30 Min
Yoghurtijs met mango
12 Std.
Geroerbakte noedels met groenten
30 Min
Basilicumpesto
10 Min
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25 min