Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillesaus (crème anglaise)
- 450 g melk
- 6 eierdooiers
- 70 g suiker
- 15 g vanillesuiker, huisgemaakte
Meringue-eilandjes
- 30 g suiker
- 6 eiwitten
- 1 snuifje zout
- 30 g vloeibare karamel (zie tips) (opcjonalnie)
- 25 g pistachenoten, ongezouten, gehakt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardbeienmilkshake
5 min
Chocoladecustard
1h 20 min
Aardbeienpudding
2h 10min
Aardappeltortilla met chorizo
50min
Gember schillen
Brak ocen
Karamelpoeder
1h
Basis karamel
25 min
Bellini cocktail
5 min
Gekarameliseerde witte 'Chocolate Bark'
18h
Kwarktaartjes met pistache en mango
2h 30 min
Curryworst en linzen
1h
Sous-vide peren met kaneel
2h 5min