Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillesaus (crème anglaise)
- 450 g melk
- 6 eierdooiers
- 70 g suiker
- 15 g vanillesuiker, huisgemaakte
Meringue-eilandjes
- 30 g suiker
- 6 eiwitten
- 1 snuifje zout
- 30 g vloeibare karamel (zie tips) (opcjonalnie)
- 25 g pistachenoten, ongezouten, gehakt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rijstsalade
1h
Paashaas apero-hapjes
Brak ocen
Asperge-langoustine terrine
10h
Honingraat
1h 30min
Gekarameliseerde witte 'Chocolate Bark'
18h
Baba met rum
Brak ocen
Hazelnootijs
Brak ocen
Dropijs
8h 30 min
Cake met polenta, mandarijn en amandelen
2 godz. 35 min
Chocoladetruffels
2 godz. 45 min
Pommes Dauphine
1h 40min
Sangria
10min