
Urządzenia i Akcesoria
Czarne trufle szampańskie
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
25 sztuk
Składniki
-
wina musującego, typu Prosecco lub szampana125 g
-
czekolady deserowej pokrojonej na kawałki350 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu120 g
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
soli1 szczypta
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia
-
kuwertury z gorzkiej czekolady w drażetkach (patrz wskazówka)350 g
-
barwnika spożywczego (opcjonalnie) czarnego, w żelu1 łyżeczka
-
brokat jadalny, złoty (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
188.8 kcal /
789.9 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
15.6 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Sód
12.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska