Czarne trufle szampańskie

Czarne trufle szampańskie

4.0 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
25 sztuk

Składniki

  • wina musującego, typu Prosecco lub szampana
    125 g
  • czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
    350 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    120 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • soli
    1 szczypta
  • kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia
  • kuwertury z gorzkiej czekolady w drażetkach (patrz wskazówka)
    350 g
  • barwnika spożywczego (opcjonalnie) czarnego, w żelu
    1 łyżeczka
  • brokat jadalny, złoty (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 188.8 kcal / 789.9 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 15.6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 12.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...