Urządzenia i Akcesoria
Czarne trufle szampańskie
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
25 sztuk
Składniki
-
125 g wina musującego, typu Prosecco lub szampana
-
350 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
kakao naturalne, niesłodzone do oprószenia
-
350 g kuwertury z gorzkiej czekolady w drażetkach (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka barwnika spożywczego (opcjonalnie) czarnego, w żelu
-
brokat jadalny, złoty (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
12.6 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
789.9 kJ /
188.8 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
15.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łazanki z makiem i bakaliami
30min
Czekoladowe jajka z migdałami
3h 15min
Białe trufle szampańskie
7h 30min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
20min
Krem sułtański
2h 15min
Warzywna zupa krem
50min
Walentynkowe serduszka brownie
2h 50min
Czekoladki z orzechami
1h 30min
Krupnik i danie z indykiem na Varomie; Budyń czekoladowy
1h 5min
Napój pomarańczowo-cytrynowy
5min
Aioli
5min
Bułki i knedel na parze
1h