Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g wołowej szynki Cecina, pokrojonej w 1-2 mm plastry
lub 150 g szynki długodojrzewającej, wołowej, pokrojonej w 1-2 mm plastry - 20 g oliwy z oliwek
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 40 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 160 g mąki pszennej
- 800 g mleka
- ½ łyżeczki soli
- 1 opakowanie koziego sera, miękkiego (150 g), np. typu rolada, pokrojonego na kawałki
- 300 - 400 g bułki tartej
- 2 - 3 jajka
- olej, do głębokiego smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 514 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 182.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 Min
Bułki na parze
2h
Bibimbap burrito
45 Min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5h 30min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1h 20min
Orkiszowe calzone z wołowiną i warzywami
4h 25min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM5)
35min
Ciasto francuskie
1h 45min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20min
Ciasto francuskie szybkie
1h 20min
Rurki z kremem
3h
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 Std.