Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z szynką Cecina i kozim serem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 9 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
-
150 g szynki długodojrzewającej, wołowej, pokrojonej w 1-2 mm plastry150 g wołowej szynki Cecina pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
160 g mąki pszennej
-
800 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
1 opakowanie koziego sera, miękkiego (150 g), np. typu rolada, pokrojonego na kawałki
-
300 - 400 g bułki tartej
-
2 - 3 jajka
-
olej do głębokiego smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
182.8 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
514 kJ /
123 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Rösti (TM5)
40 min
Orkiszowe calzone z wołowiną i warzywami
4 godz. 25 min
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
1 godz.
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Sycylijskie arancini z mięsem
3 godz. 5 min
Drożdżowy chlebek oliwny (Pompes à l'huile)
3 godz.
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem
45 min
Kule serowe
1 godz.
Placki z purée ziemniaczanego
1 godz. 55 min
Czorne kluski
3 godz. 30 min