Balletjes in tomatensaus

5.0 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portie

Składniki

Gehaktballetjes
  • brood vers of oudbakken, in stukken gesneden
    40 g
  • melk
    80 g
  • bladpeterselie, vers alleen bladeren
    6 - 12 takjes
  • teentje knoflook (opcjonalnie)
    1
  • rundergehakt
    400 g
  • eieren
    2
  • zout
    ½ theelepel
  • zwarte peper, gemalen
    1 snuifje
Tomatensaus
  • olie plus extra voor het invetten
    20 gram
  • teentje knoflook
    1
  • uien in partjes gesneden
    200 g
  • tomatenblokjes uit blik
    600 g
  • zout
    1 theelepel
  • zwarte peper, gemalen
    1 snuifje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1323.3 mg
Białko 25.8 g
Kalorie 1876.6 kJ / 448.5 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 22.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...