Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 1 sjalot (ca. 30 g)
- 40 g boter
- 10 g extra vergine olijfolie
- 320 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
- 60 g droge witte wijn
- 820 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groente
lub 1 volle tl huisgemaakte bouillonpasta - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Chutney van gekarameliseerde rode uien
24 Std.
Pompoenrisotto met spek
25 Min
Zalm en venkel risotto
25 Min
200 g ui karameliseren
40 Min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 Min
Vitello tonnato
13h
Vegan bananen-kokoscake
Brak ocen
Bloemkool korma
2 Std. 20 Min
Hollandaisesaus
15 Min
Chili van rund met citroenfeta
45 Min
Tandoori kip wraps
50 Min
Bearnaisesaus
15 Min