Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 1 sjalot (ca. 30 g)
- 40 g boter
- 10 g extra vergine olijfolie
- 320 g risottorijst (bijv. Carnaroli, Arborio), 14-15 minuten kooktijd (zie tip)
- 60 g droge witte wijn
- 820 g water
-
1
bouillonblokje (voor 0,5 l), vlees of groente
lub 1 volle tl huisgemaakte bouillonpasta - ½ - 1 tl zout, naar smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Pompoenrisotto met spek
25 min
Spinazierisotto met asperges
40 min
Zalm en venkel risotto
25 min
Risotto met oesterzwam en champagne
35 Min
Clafoutis met amarena kersen en amandelmelk
Brak ocen
Ratatouille
40 min
Cassoulet van bonen met walnotenpesto
4 Std. 30 Min
Stoofpot van zwarte bonen met spiegeleieren en maïstortilla's
16h
Hollandaisesaus
15 Min
Kaascrackers
2h 30min
Vanilleroomijs
12 Std.
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 Min