Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lendenstuk, in blokjes (ong. 4 x 4 cm)
- 250 lente-uitjes, gehalveerd (ong. 3 stengels)
- 100 g komkommer, op azijn, uitgelekt
- 2 eieren, hardgekookt
- 1 ui in stukken (ong. 150-200 g)
- 2 takjes peterselie (alleen de blaadjes)
- 2 takjes verse kervel (alleen de blaadjes)
- 4 verse dragon blaadjes
- 20 g citroensap, vers geperst
- 80 g ketchup
- 1 el Worcestershire saus (opcjonalnie)
- 3 el kappertjes
- 1 tl fijn zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Mayonaise
5 min
Vitello tonnato
13h
Mango-kokos lekkernij
Brak ocen
Bearnaisesaus
15 min
Gehaktbrood
1sa 20 dk
Avocadotartaar met ei en zalm
45 min
Flan van asperges met zeetong
Brak ocen
Galantine van kip met dille-yoghurtsaus
3 godz. 25 min
Eendenlever
33h
Zalmtartaar
10min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min