Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g bloemige aardappelen, geschild, in plakjes gesneden (1 cm)
- 400 g groenten (bijv. pompoen, wortels, knolselder, yams, erwten, bloemkool, broccoli), indien nodig in plakjes (1 cm) gesneden, naar behoefte (zie tip)
- 1 - 1 ¼ tl zout
- 350 g melk
- 30 g boter, ongezouten
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1041 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolademousse
3 Std. 20 Min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Aardappel-preisoep
40 Min
Gehaktbrood
1 Std. 20 Min
Romige courgettensoep
25 min
Romige tomatensoep
25 min
Groentensoep
35 Min
200 g prei fruiten
20 Min
Appelmoes
20 Min
Bechamelsaus
15min
Aardappelpuree
45 Min
Vleesballetjes met tomatensaus
45 Min