Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g bloemige aardappelen, geschild, in plakjes gesneden (1 cm)
- 400 g groenten (bijv. pompoen, wortels, knolselder, yams, erwten, bloemkool, broccoli), indien nodig in plakjes (1 cm) gesneden, naar behoefte (zie tip)
- 1 - 1 ¼ tl zout
- 350 g melk
- 30 g boter, ongezouten
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1041 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bloemkool met kaas
55 min
Appelmoes
20 Min
Aardappelpuree
45 Min
Groentensoep
35 Min
Vleesballetjes met tomatensaus
45 Min
Groenten met aardappelen en vlees
35 Min
Gehaktbrood
1h 20min
Bechamelsaus
15 Min
Spaghetti carbonara
40 Min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 Min
Warme chocolademelk
10 Min
Chocolademousse
3 Std. 20 Min