Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Parmezaanse kaas, in stukken gesneden (3 cm)
- 100 g gedroogde ham, bijv. Serranoham, in blokjes (1 cm) gesneden
- 100 g chorizo, in dikke plakken gesneden (1 cm)
- 120 g uien, in helften gesneden
- 30 g extra vergine olijfolie
- 400 g tomaten uit blik (heel, in sap)
- ½ tl zout
- ½ tl gedroogde oregano (opcjonalnie)
- 600 g water
- 350 g penne of gelijkaardige korte droge pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Worst met erwtenrisotto
30 Min
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1 Std.
Appel-notenbrood
1h 25 min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 Min
Ovenschotel met pommes duchesses en groenten
1 Std. 15 Min
Margarita
10 Min
Aardappel-, spek- en kaastortilla
50 Min
Risotto bolognese
45 Min
Pastaschelpen met verse tomatensaus en geitenkaas
45 Min
Spaghetti met tomaat en spek
35 Min
Cottage pie
1 Std. 10 Min
Mediterraanse parelgerstrisotto
1 Std.