Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vulling
- 2 sjalotten
- 200 g kipfilet, in blokjes gesneden (ongeveer 1 cm)
- 20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 180 g champignon de Paris, vers, geborsteld en in reepjes gesneden
- zout, naar wens
- gemalen peper, naar wens
Béchamelsaus
- 40 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 60 g bloem
- 400 g melk
- 1 gevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)
- gemalen peper, naar wens
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 200 g quenelle, in plakjes
- 8 pasteitjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1691 kJ / 405 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scampi cajun citroen pasta
30min
Bolognesesaus
1 Std. 15 Min
Macaroni met ham en kaas
1h 20min
Mosselen met frietjes
45 min
Waterzooi van kip
1h
Witlof met ham, gegratineerd met comté
13 godz.
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Brak ocen
Aardappelgratin
Brak ocen
Winterontbijt: wortel en kokoshavermoutpap, hartige volkoren pannenkoeken
Brak ocen
Portugees crème brûlée
25min
Zoetzure varkensribbetjes
40min
Slowcooken kalfsstoofpot
2 Std. 10 Min