Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vulling
- 2 sjalotten
- 200 g kipfilet, in blokjes gesneden (ongeveer 1 cm)
- 20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 180 g champignon de Paris, vers, geborsteld en in reepjes gesneden
- zout, naar wens
- gemalen peper, naar wens
Béchamelsaus
- 40 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 60 g bloem
- 400 g melk
- 1 gevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)
- gemalen peper, naar wens
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 200 g quenelle, in plakjes
- 8 pasteitjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1691 kJ / 405 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
XXL - Pompoensoep
50 Min
Bolognesesaus
1hod. 15min
Macaroni met ham en kaas
1 Std. 20 Min
Suikervrij bananenbrood
1hod. 15min
Speculoospasta
10 dk
Waterzooi van kip
1hod.
Witlof met ham, gegratineerd met comté
13 Std.
Varkensvlees Wellington met groene erwten duxelles
1hod. 15min
Speculoos druiven tiramisu
1hod.
Gestoomde havercake met gedroogde vruchten
Brak ocen
Aardappel pannenkoeken
45 Min
Zalm met venkel
40 Min