Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g selder, in stukken gesneden
- 80 g wortelen, in stukken gesneden
- 160 g uien, gevierendeeld
- 25 g olijfolie
- 100 - 120 g pancetta, naar smaak, in blokjes gesneden
- 250 g rundergehakt, verbrokkeld
- 250 g varkensgehakt, verbrokkeld
- 70 g witte wijn, droog
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 30 g tomatenpuree
- 3 gedroogde laurierbladeren
- 1 tl zout
- 100 g volle melk
- verse peterselie, voor garnering
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1459.1 kJ / 348.7 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 527.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shakshuka
50 min
Speculoospasta
10min
Mosselen met frietjes
45 min
Koninginnenhapje
55min
Snel brood
1h 15 min
Pindakaas
5 min
Speculoos druiven tiramisu
1h
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 min
Ballotines van kip met gekonfijte tomaten, appel-rabarberchutney en basmatirijst
Brak ocen
Aardappel pannenkoeken
45 min
Kleverige sesamkip
40 min
Vegan cheddar mac & cheese
Brak ocen