Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g selder, in stukken gesneden
- 80 g wortelen, in stukken gesneden
- 160 g uien, gevierendeeld
- 25 g olijfolie
- 100 - 120 g pancetta, naar smaak, in blokjes gesneden
- 250 g rundergehakt, verbrokkeld
- 250 g varkensgehakt, verbrokkeld
- 70 g witte wijn, droog
- 400 g gehakte tomaten, uit blik
- 30 g tomatenpuree
- 3 gedroogde laurierbladeren
- 1 tl zout
- 100 g volle melk
- verse peterselie, voor garnering
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1459.1 kJ / 348.7 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 527.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jack-o'-lantern gevulde paprika's
1 godz. 30 min
Macaroni met ham en kaas
1h 20 min
Stoofpotje van Aubrac
17h 30min
Aardappel- en spruitjespuree
40 min
Mosselen met frietjes
45min
Koninginnenhapje
55 min
Witlof met ham, gegratineerd met comté
13h
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Brak ocen
Babyvriendelijke worteltaart-kaneelpap
Brak ocen
Sous-vide rode bieten met de Peeler
Brak ocen
Graubünden gerstsoep
Brak ocen
Brownies van zoete aardappel
1 godz.