Kipfilet met champignonsaus en aardappelen

Kipfilet met champignonsaus en aardappelen

4.1 18 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porties

Składniki

  • water
    500 g
  • fijn zout
    2 tl
  • aardappelen geschild en in stukken (3-4 cm)
    300 g
  • kippenborstfilets ontveld (150-200 g elk), in reepjes (1 cm)
    2
  • citroen bij voorkeur biologisch, geraspte zeste en sap alleen
    ½
  • vers gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • sjalotten
    50 g
  • extra vergine olijfolie
    30 g
  • verse champignons in schijfjes
    150 g
  • droge witte wijn
    30 g
  • sojaroom
    100 g
  • gemalen nootmuskaat
    1 - 2 snuifjes
  • vers gemalen zwarte peper naar believen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 53 g
Kalorie 2535 kJ / 606 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...