Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
- 50 g di acqua, tiepida
- 1 g di lievito di birra fresco
- 60 g di farina di farro integrale
Starter
- 150 g di acqua
- 50 g di farina di farro integrale
Pane
- 1760 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 10 g di miele
- 400 g di farina di farro integrale + q.b.
- 5 g di psillio
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 1 cucchiaio di sale grosso (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di semi di cumino (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 637 kJ / 152 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane valdostano noci, uvetta e fichi
6h
Pane semplice
4 Std.
Pane alla zucca con uvetta
19h
Baguette integrale
5 godz.
Pane ai semi di girasole
22h
Pane morbido di farro
19h
Panini della Val Venosta
15h 30min
Rosette di farro
17h 30min
Pane di segale
20 Std. 30 Min
Pane contadino ai cereali
7h
Panini al cumino
16 Std. 30 Min
Biscotti integrali all'avena
1h 10min