Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g amêndoa s/ pele
- 25 g passa de uva
- 40 g azeite
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 200 g arroz preto (ver dica)
- 200 g morangos cortados em pedaços (2 cm aprox.)
- 80 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1740.1 kJ / 415.9 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 782.1 mg
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa, grão e caju
30 min
Salada de arroz e salmão fumado com molho de abacate
30 min
Salada de lentilhas com vinagrete de coco
1 godz. 30 min
Salada de quinoa com bimis e molho tahini
25 min
Frutos secos tostados com curcuma e mel
20 min
Salada de quinoa e favas
20 min
Salada de arroz integral com couve-flor assada
1h
Noodles de batata-doce com molho de caju
2h
Massa integral com presunto e feta
30 min
Salada fresca de arroz integral
1h
Salada de batata-doce com maçã, espinafres e quinoa
25 min
Salada de quinoa com feijão-preto
20 min