Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chantilly pistacjowe
-
2
listki żelatyny (1,7 g każdy)
lub 1 ½ łyżeczki żelatyny w proszku, rozpuszczone w 40 g wody - woda, do namoczenia żelatyny
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 60 g pasty pistacjowej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 8847 kJ / 2113 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 179 g
- Tłuszcz nasycony
- 94 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2614 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache pistacjowy
5 Std. 30 Min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3h 40min
Brownie z kremem pistacjowym i kakaową glazurą
3 godz. 20 min
Krem z pistacjami
20 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5 godz. 15 min
Mini Paris-Brest
10 godz. 40 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 Std. 25 Min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 Std. 10 Min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8h
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Crème brûlée
2h 30min