Pistacjowe chantilly

Pistacjowe chantilly

4.9 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
583 g

Składniki

Chantilly pistacjowe
  • 2 listki żelatyny (1,7 g każdy)
    1 ½ łyżeczki żelatyny w proszku, rozpuszczone w 40 g wody
  • woda do namoczenia żelatyny
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 80 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 60 g pasty pistacjowej (patrz wskazówka)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 583 g

Sód 232.4 mg
Białko 28.7 g
Kalorie 9045 kJ / 2161.8 kcal
Tłuszcz 200.9 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 110.9 g
Węglowodany 75.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...