Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chantilly pistacjowe
-
2
listki żelatyny (1,7 g każdy)
lub 1 ½ łyżeczki żelatyny w proszku, rozpuszczone w 40 g wody - woda, do namoczenia żelatyny
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 60 g pasty pistacjowej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 8847 kJ / 2113 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 179 g
- Tłuszcz nasycony
- 94 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 2614 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka pistacjowa z palonym masłem
3h 40min
Kawowy sos karmelowy
45min
Sos berneński
15min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8sa 20 dk
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8h
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Ganache pistacjowy
5h 30min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40min
Sos karmelowy
1h 30min
Tort bezowy z owocami
5 Std. 25 Min