Pistacjowe chantilly
TM6 TM5

Pistacjowe chantilly

4.9 (10 ocen)

Składniki

Chantilly pistacjowe

  • 2 listki żelatyny (1,7 g każdy)
    lub 1 ½ łyżeczki żelatyny w proszku, rozpuszczone w 40 g wody
  • woda, do namoczenia żelatyny
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 80 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 60 g pasty pistacjowej (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
8847 kJ / 2113 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
70 g
Tłuszcz
179 g
Tłuszcz nasycony
94 g
Błonnik
0 g
Sód
2614 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy