Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz vegetable oil, plus extra, to grease
- 12 oz water
- 1 ½ oz balsamic vinegar
- 2 ¼ tsp active dry yeast
- 10 oz bread flour, plus extra to dust
- 7 ½ oz rye flour
- 2 tbsp caraway seeds
- 2 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 739.1 kJ / 176.6 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 390.9 mg
Alternatywne przepisy
Parmesan Rind Marinara
1 Std. 15 Min
Rustic Spice Mix for Bread
5min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
White Bread
6 godz.
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Venezia Bread
11 godz.
Steamed Whole Grain Bread TM6®
2h 30min
Sourdough Pretzel Bread
7h 20min
Sourdough Bread with Olives
5 godz. 20 min
Sourdough Ciabatta
9sa 25 dk
Simple Mixing Bread
3 Std. 20 Min
Artisan Bread (Betty)
4 godz. 35 min