Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garnish
- 10 g coriander leaves, for garnishing
Curry
- 60 g onions, quartered
- 60 g tomatoes, fresh, halved
- 60 g vegetable oil
- 15 g fresh root ginger, sliced in rounds (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ¼ tsp chilli powder
- 2 cloves
- 2 cardamom pods, green
- 20 g ground almonds
- 150 g coconut milk
- 150 g single cream
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g salted butter
- 100 g cod fillet, skinless, boneless, sliced (2 cm)
- 100 g whole squid, medium, tube only, sliced and scored
- 12 raw prawns, peeled, large
- 1 fresh green chilli, deseeded, sliced for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 39.2 g
Alternatywne przepisy
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Prawn Saganaki
35min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40 min
Tom Yum with Prawns
25 min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50 min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1h
Hake and Prawn Burger
15min
Seafood Korma
40 Min
Seafood Laksa
25 min
Masala Hake at 55°C
55 min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min