Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, halved, deseeded if desired, to taste
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste, plus extra for garnishing
- 150 g onions, quartered
- 40 g extra virgin olive oil
- 240 g tinned cherry tomatoes, drained (1 x 400 g tin)
- 100 g passata
- 50 g white wine
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g large raw prawns, peeled, deveined
- 150 g feta cheese, crumbled
- 1 lemon, cut in wedges
- crusty bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1295 kJ / 310 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
Alternatywne przepisy
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Tomato and Haddock Rice
50min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1 Std. 20 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45min
Sicilian Prawn Salad
40 min
Hake and Prawn Burger
15min
Prawn saganaki with feta
35min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55 min
Prawn and Chorizo Paella
45min