Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, halved, deseeded if desired, to taste
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste, plus extra for garnishing
- 150 g onions, quartered
- 40 g extra virgin olive oil
- 240 g tinned cherry tomatoes, drained (1 x 400 g tin)
- 100 g passata
- 50 g white wine
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g large raw prawns, peeled, deveined
- 150 g feta cheese, crumbled
- 1 lemon, cut in wedges
- crusty bread, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1295 kJ / 310 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
Alternatywne przepisy
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Crab & Prawn Linguine
25min
Seafood Risotto
40min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 Std. 40 Min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Prawn and Chorizo Paella
45min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min