Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Greek Chicken with Orzo and Feta
TM6

Greek Chicken with Orzo and Feta

4.8 (150 ocen)

Składniki

  • 800 g chicken thighs, skin on, bone in, patted dry
  • 5 g garlic powder
  • 5 g onion powder
  • 5 g sweet paprika
  • 5 g hot paprika
  • 10 g light brown sugar
  • 3 g ground black pepper
  • 10 g fine sea salt
  • 2 tsp dried oregano
  • 2 tsp dried thyme
  • 40 g olive oil
  • 3 garlic cloves, halved
  • 150 g onions, quartered
  • 700 g water
  • 30 g chicken stock paste, homemade
    lub 2 chicken stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
  • 250 g orzo
  • 300 g red peppers, cut in pieces (2 cm)
  • 200 g tinned chopped tomatoes
  • 50 g pitted black olives
  • 4 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 5 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped, for garnishing
  • 1 - 2 lemons, cut in wedges, for garnishing
  • 100 g feta cheese, crumbled

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2601 kJ / 621.7 kcal
Białko
32 g
Węglowodany
46.2 g
Tłuszcz
34.5 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Błonnik
5.7 g
Sód
1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy