Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g chicken thighs, skin on, bone in, patted dry
- 5 g garlic powder
- 5 g onion powder
- 5 g sweet paprika
- 5 g hot paprika
- 10 g light brown sugar
- 3 g ground black pepper
- 10 g fine sea salt
- 2 tsp dried oregano
- 2 tsp dried thyme
- 40 g olive oil
- 3 garlic cloves, halved
- 150 g onions, quartered
- 700 g water
-
30
g chicken stock paste, homemade
lub 2 chicken stock cubes (for 0.5 l each), crumbled - 250 g orzo
- 300 g red peppers, cut in pieces (2 cm)
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 50 g pitted black olives
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- 1 - 2 lemons, cut in wedges, for garnishing
- 100 g feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2601 kJ / 621.7 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 34.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Italian Sausage and Orzo Soup
35min
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Leek Leaf Chicken Rolls
55min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Chicken and Chorizo Hotpot
45 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Spicy Sausage Farfalle with Sun-dried Tomatoes and Olives - Farfalle con salsiccia piccante, pomodori secchi e olive
1h