Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g chicken thighs, skin on, bone in, patted dry
- 5 g garlic powder
- 5 g onion powder
- 5 g sweet paprika
- 5 g hot paprika
- 10 g light brown sugar
- 3 g ground black pepper
- 10 g fine sea salt
- 2 tsp dried oregano
- 2 tsp dried thyme
- 40 g olive oil
- 3 garlic cloves, halved
- 150 g onions, quartered
- 700 g water
-
30
g chicken stock paste, homemade
lub 2 chicken stock cubes (for 0.5 l each), crumbled - 250 g orzo
- 300 g red peppers, cut in pieces (2 cm)
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 50 g pitted black olives
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- 1 - 2 lemons, cut in wedges, for garnishing
- 100 g feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2601 kJ / 621.7 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 34.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Mediterranean-style Salad with Smoky Chicken (TM6)
1h 10min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Sausage and Fennel Orzotto
50 Min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Lamb Meatballs, Minty Pea Houmous and Flatbreads
1h 15min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Orzo with Salmon and Spinach
40min