Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Braciole di maiale sottovuoto in salsa di cioccolato e pere caramellate
TM6

Braciole di maiale sottovuoto in salsa di cioccolato e pere caramellate

4.0 (11 ocen)

Składniki

Braciole di maiale sottovuoto

  • 800 g di braciole di maiale disossate, tagliate in 4 fette (spessore circa 3 cm)
  • 4 - 8 pizzichi di sale
  • 4 - 8 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1500 g di acqua
  • 30 g di succo di limone
  • 2 rametti di rosmarino fresco
  • 2 spicchi di aglio a metà
  • 2 cucchiaini di olio extravergine di oliva

Salsa al cioccolato e pere caramellate

  • 70 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 10 g di aceto balsamico
  • 25 g di acqua
  • 2 cucchiai di burro
  • 1 cucchiaio di zucchero di canna
  • 2 pere Conference, senza torsolo, sbucciato e tagliate in 8 spicchi
  • 2 - 3 cucchiaio di Rum speziato (opcjonalnie)
  • 1 - 2 pizzichi sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2541.8 kJ / 607.5 kcal
Białko
43.3 g
Węglowodany
25.5 g
Tłuszcz
33.8 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Błonnik
5.3 g
Sód
485.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy