Crostata salata multicolore

Crostata salata multicolore

3.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 fette

Składniki

Pasta frolla alla ricotta
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • di ricotta fresca, ben asciutta
    150 g
  • di vino rosso
    30 g
  • di acqua
    30 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    15 g
  • uovo (da circa 60 g)
    1
  • di sale
    8 g
Ripieno
  • di zucchine senza le estremità
    200 g
  • di carote pelate e senza le estremità
    150 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
Terminare la preparazione
  • di stracciatella
    200 g
  • pomodori ciliegino a metà
    6
  • di mozzarella perline
    100 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 412.5 kcal / 1725.7 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 42.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Sód 799.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...