Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla alla ricotta
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 30 g di vino rosso
- 30 g di acqua
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 uovo (da circa 60 g)
- 8 g di sale
Ripieno
- 200 g di zucchine, senza le estremità
- 150 g di carote, pelate e senza le estremità
- 1 pizzico di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 200 g di stracciatella
- 6 pomodori ciliegino a metà
- 100 g di mozzarella, perline
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1725.7 kJ / 412.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 799.4 mg
Alternatywne przepisy
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1u.
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Crespelle agli asparagi
1h 30 min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)
35min
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30 min
Crostata di pere e noci
1h 30 min
Grissini intrecciati alla paprika
2h 30min
Tortini pesca e fragola
1u.
Crostata salata tricolore
1h 30 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30 min
Brioche salata prosciutto, formaggio e cipolle
4h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30 min