Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di farina tipo 00
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 2 spicchi di aglio
- 100 g di peperone rosso, a cubetti (1 cm)
- 200 g di ceci bianchi in scatola, sgocciolati
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
-
½
cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
lub ½ cucchiaino di paprica - 75 g di panna acida (30% di grassi)
-
1
rametto di prezzemolo fresco
lub 1 rametto di coriandolo fresco
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 6397.9 kJ / 1529.1 kcal
- Białko
- 39.4 g
- Węglowodany
- 224.4 g
- Tłuszcz
- 52.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 21.4 g
- Sód
- 2791.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata funghi e patate
1 Std. 30 Min
Casoncelli alla zucca (vegan)
1 Std. 30 Min
Barrette frozen pistacchio, pesche e lamponi
5 godz. 10 min
Christmas Tree Tartlets
40min
Crostata salata multicolore
1 Std.
Alberelli di sfoglia
1 Std. 30 Min
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1 Std. 30 Min
Biscottini salati Parmigiano Reggiano e broccoli
40min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20min
Rainbow Bowl
1 Std. 10 Min
Plumcake mediterraneo formaggio e verdure
50 Min
Bowl con falafel e verdure
30 Min