Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 di calamari freschi, puliti (il mantello) (vedere consigli)
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 284.5 kJ / 68 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 185 mg
Alternatywne przepisy
Salmone sottovuoto alle erbe (per 2 persone)
1h 30min
Filetto di manzo sottovuoto con salsa bernese
2 Std. 20 Min
Baccalà sottovuoto al profumi di agrumi
1h 30min
Manzo sottovuoto con patate rosse e salsa bernese di (Lorenzo Biagiarelli)
1h 10min
Calamari Sottovuoto
50min
Bistecca Sottovuoto
1h 10min
Calamaro ripieno sottovuoto con salsa zafferano
1h
Filetti di manzo sottovuoto con burro alle erbe
2 Std. 20 Min
Vitello sottovuoto con patate e mele croccanti
5h 10min
Filetti di rana pescatrice all'alloro sottovuoto
2h
Insalata di baccalà sottovuoto
1h
Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie
1h 10min