Capesante sottovuoto in salsa di burro e limone

Capesante sottovuoto in salsa di burro e limone

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 12 capesante fresche, grandi (circa 500 g)
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva aromatizzato al limone
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1500 g di acqua + q.b.
  • 30 g di succo di limone
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • 1 ½ cucchiaio olio di oliva aromatizzato al limone
  • ½ cucchiaio burro, salato o non salato
  • 50 g di vino bianco
  • 2 cucchiaini colmi di burro
  • 3 spicchi di aglio a metà
  • 2 cucchiai di succo di limone
  • 2 pezzetti di scorza di limone tritata
  • 1 cucchiaino di miele
  • 3 rametti di timo fresco per guarnire
  • 1 pizzico di fiocchi di sale per guarnire

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 362.3 mg
Białko 9.4 g
Kalorie 891.8 kJ / 213.2 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...