Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 1 pezzo di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 3 fili di erba cipollina fresca, tritati
- 200 g di ricotta vaccina fresca (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fichi freschi
- 40 g di pancetta a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 359.3 kJ / 85.9 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 6.7 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 238.6 mg
Alternatywne przepisy
Uova ripiene al caprino su crema di piselli e lattuga
1u.
Semifreddo albicocche e amaretti
6 godz. 30 min
Quiche alle cipolle
1h 30 min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10min
Feta croccante con insalata di cavolo rosso e mela
30min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)
35min
Insalata Feta, ciliegie e gremolada alle mandorle
10min
Insalata di melone con salsa allo zenzero
30min
Bicchierini tricolore
3h 30min
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10min
Torta ai mirtilli
2u.
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1h 10min