Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g di pasta fillo rettangolare (circa 8 fogli)
- 100 g di burro a pezzi
- 300 g di mele Gala, sbucciate e a tocchetti (2 cm)
- 300 g di pesche, a tocchetti (2 cm)
- 300 g di prugne, a tocchetti (2 cm)
- 5 rametti di timo limonato, le foglioline + q.b.
-
80
g di zucchero di canna bianco
lub 80 g di zucchero grezzo di canna - 35 g di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di amido di mais (maizena)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 890 kJ / 212.7 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 91 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Lasagne di verza
2 godz. 30 min
Focaccia millebolle
28 Std.
Crespelle agli asparagi
1h 30min
Gnocchi di broccoli
1h
La colomba perfetta
7 Std.
Cannelloni alla zucca e provola
1h 50min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Panna cotta alle pesche
3h 15min
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min