Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 125 g di farina manitoba
- 125 g di farina tipo 00
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di acqua
- 5 g di sale
Ripieno
- 170 g di bietole, le foglie, private del gambo, tagliate a striscioline
- 2 cucchiai di farina tipo 00
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 300 g di ricotta
- 200 g di yogurt bianco, non dolcificato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 889.6 kJ / 212.6 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 486.9 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con melanzane e scamorza
1 Std. 30 Min
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Lasagne di verza
2 Std. 30 Min
Spanakopita
1 Std.
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1 Std.
Scarpazza sarzanese
2 Std. 30 Min
Cipollata (focaccia con cipolle)
3 Std. 30 Min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Torta di bietole e pecorino in padella
1 Std. 20 Min
Torta salata svuotafrigo
2h
Quiche alle cipolle
1 Std. 30 Min
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2h