Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bieta
- 1200 g di acqua
- 200 g di carote a cubetti (2 cm)
- 150 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (1 cm)
- 100 g di peperone rosso a cubetti (2 cm)
- 100 g di peperone giallo a cubetti (2 cm)
- 200 g di bulbi di finocchio a fette
- 150 g di porro a rondelle
- 250 g di zucchine a cubetti (2 cm)
- 10 g di sale
- 500 g di pasta secca tipo mezze penne
- sale q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- erbe aromatiche a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1222 kJ / 292 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 min
Contorno di verdure di stagione al Varoma
35 min
Riso basmati con zucchine, pepe e coriandolo
35 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 min
Fagiolini in gremolada
30 min
Verdure al vapore con salsa al curry
1 Std. 10 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Insalata di grano, tacchino e cavolfiore
1h 5min
Salmone al cartoccio con salsa al melograno, fonduta di porri e patate al vapore
55 Min
Insalatona con asparagi al Varoma
45 min
Tiella di verdure a vapore
1h 20min
Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi
55 Min