Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di gambo di sedano a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di lenticchie decorticate gialle e rosse
- 800 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di sale - 120 g di cereali misti
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1292.9 kJ / 309 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 499.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra saporita di pasta e verdure
50 min.
Zuppa di lenticchie e spinaci
1u. 10min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1h
Zuppa al profumo di curcuma
1h
Zuppa di verdure
30 Min
Ceci a Cottura Lenta
14h 40min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12h 10min
Minestrone di legumi con cozze
50 min.
Cannellini a Cottura Lenta
14h 40min
Fagioli all’uccelletto a Cottura Lenta
6h 20 min
Zuppa di legumi con frittatina saporita
45 min
Vellutata di radice di prezzemolo con chips e pepe rosa
40 Min