Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Zuppa di cereali e lenticchie a Cottura Lenta
TM6

Zuppa di cereali e lenticchie a Cottura Lenta

4.1 (10 ocen)

Składniki

  • 100 g di cipolla in quarti
  • 100 g di carota, pelata e a pezzi
  • 50 g di gambo di sedano a pezzi
  • 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di lenticchie decorticate gialle e rosse
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    lub 1 cucchiaino di sale
  • 120 g di cereali misti
  • crostini di pane, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1292.9 kJ / 309 kcal
Białko
7.7 g
Węglowodany
33.3 g
Tłuszcz
16.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
6.3 g
Sód
499.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy