Tartelette aux coques

Tartelette aux coques

4.7 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 75 g de beurre et un peu pour les moules
  • 1 pincée de sel
  • 50 g d'eau
  • 50 g d'échalotes
  • 3 brins de persil frais
  • 100 g de vin blanc sec
  • 1500 g de coques fraîches, préalablement dégorgées (voir "Conseil")
  • 2 œufs
  • 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 15 brins de ciboulette fraîche ciselés
  • 4 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g de roquette

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 294.8 kcal / 1226.5 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 20.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 120 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...