Tartelette aux coques

Tartelette aux coques

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour fariner
    150 g
  • de beurre et un peu pour les moules
    75 g
  • de sel
    1 pincée
  • d'eau
    50 g
  • d'échalotes
    50 g
  • de persil frais
    3 brins
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de coques fraîches, préalablement dégorgées (voir "Conseil")
    1500 g
  • œufs
    2
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    80 g
  • de ciboulette fraîche ciselés
    15 brins
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de roquette
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 294.8 kcal / 1226.5 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 20.8 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 120 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...