Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
salsa de maní
- 2 dientes de ajo, pelados
- 20 g de jengibre, pelado, en rebanadas redondas (2 mm)
- 20 g de aceite de ajonjolí
- 125 g de leche de coco
- 50 g de mantequilla de cacahuate
- 30 g de salsa de soya
- 30 g de azúcar morena
- 3 - 4 gotas de salsa picante roja, p.ej. Tabasco
Bowl de garbanzos
- 1 pizca de hojuelas de chile seco
- 1 diente de ajo, pelado
- 20 g de jugo de limón verde
- 30 g de aceite de ajonjolí
- 25 g de salsa de soya
- 1000 g de agua
- 1 cda de sal
- 200 g de arroz basmati
- 200 g de brócoli, en trozos
- 200 g de zanahoria, pelada, en rebanadas de 5 mm
- aceite vegetal, para freír
- 60 g de poro, en rebanadas (0,5 mm)
- 200 g de garbanzo blanco cocido, escurrido
- salsa picante roja, p.ej. Tabasco, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2350.4 kJ / 561.8 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 2569.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabule de quinoa
10min
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35min
Tostadas veganas
25min
Quinoa con ejotes
30 min
Rollos veganos de verano
35min
Boloñesa de lentejas
35min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Bolas de hongos shiitake con aderezo de miso y tahini
1 godz. 20 min
Ensalada de camote con manzana, espinacas y quinoa
25min
Ensalada de quinoa con tofu
55min
Estofado Africano occidental de maní
50min
Bowl de atún y aguacate
50min