![Curry tailandés Curry tailandés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55A86BD8-1856-4746-9C8E-53F32B78CFCC/Derivates/4dbd2699-c019-42ae-9126-0c1e279b085e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de pasta de curry tailandesa, verde, amarilla o roja (ver receta)
- 600 g de pechuga de pollo, en rebanadas o cubos de 3 cm
- 300 g de leche de coco
- 50 g de agua
- ½ - 1 cdita de hojuelas de chile seco (opcjonalnie)
-
20
g de salsa de pescado
lub ½ cdita de sal fina - 100 g de brotes de bambú enlatados, escurridos (opcjonalnie)
- 150 g de calabacitas, cortadas en bastones
- 150 g de zanahoria, pelada y cortada en bastones
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 3968 kJ / 944 kcal
- Białko
- 152 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili con carne
30min
Tom yum
40p
Misoshiru (sopa miso)
15 min
Pasta de curry tailandés
30min
Keppe de quinoa
1h
Sopa miso
40p
Albóndigas Griegas con tzatziki low carb
30min
Tortitas de pescado estilo tai
45min
Pollo al jengibre y ajonjolí con fideos de calabacín
40p
Arroz jazmín con coco
50 Min
Pad thai
40p
Pollo tika masala
6 Std. 40 Min