Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de pasta de curry tailandesa, verde, amarilla o roja (ver receta)
- 600 g de pechuga de pollo, en rebanadas o cubos de 3 cm
- 300 g de leche de coco
- 50 g de agua
- ½ - 1 cdita de hojuelas de chile seco (opcjonalnie)
-
20
g de salsa de pescado
lub ½ cdita de sal fina - 100 g de brotes de bambú enlatados, escurridos (opcjonalnie)
- 150 g de calabacitas, cortadas en bastones
- 150 g de zanahoria, pelada y cortada en bastones
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 3968 kJ / 944 kcal
- Białko
- 152 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad thai
40min
Albóndigas Griegas con tzatziki low carb
30min
Sopa miso
40min
Curry de papa (Ala hodi)
40min
Curry de pescado (Fish ambul thiyal)
1 godz.
Curry de coco y garbanzos con arroz de brócoli
13h 10min
Tortitas de pescado estilo tai
45min
Curry verde con berenjenas
30min
Curry de pescado con arroz basmati y bollos de yogur al vapor
50min
Arroz glutinoso con mango
8 Std. 45 Min
Pasta de curry tailandés
30min
Estofado de curry con pollo y lentejas
8 godz. 35 min