Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 echalot, pelado, en mitades
- 1 ramita de romero, sólo las hojas
- 70 g de tocino, en cubos
- 30 g de aceite vegetal
- 350 g de lentejas
- 400 g camote, cortado en trozos (2-3 cm)
- 1 cda de concentrado de caldo de verduras en polvo
- 900 g de agua
- 150 g de pasta seca tipo ditalini
- 1 cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- romero, sólo las hojas, para decorar
- 4 cdas de vinagre balsámico (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2018.8 kJ / 482.5 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 0.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de zanahoria y espinacas
35 min
Sopa de brócoli
15 min
Sopa de lentejas
1 Std. 30 Min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Frijoles negros
14 Std.
Puré de papa y poro
40 min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40 min
Puré de papa y camote con chile morita
45 dk
Arroz con crema de garbanzos
40 min
Guisado de lentejas etíope (Misir wat)
35 min
Guiso de arroz, lentejas y espinaca
50 dk
Risotto con calabacita y tocino
35 min