Sake de pescado al vapor con arroz negro y brócoli

Sake de pescado al vapor con arroz negro y brócoli

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porciones

Składniki

  • 1 diente de ajo pelado
  • 5 g de jengibre pelado y en rebanadas (2 mm)
  • 150 g de sake
  • 500 g de agua
  • 1 ½ cdita de sal
  • 1 cdita de concentrado de caldo de verduras en polvo
  • 200 g de arroz negro
  • 200 g de brócoli en trozos
  • aceite de ajonjolí para engrasar
  • 10 g de aceite de ajonjolí
  • 600 - 800 g de filete de huachinango en 4 trozos (aprox. 150 g - 200 g cada trozo)
  • 4 pizcas de pimienta negra molida
  • 4 cditas de aceite de ajonjolí
  • 1 cda de semillas de ajonjolí
  • 10 g de cebolla cambray en rebanadas finas (2 mm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 751.4 mg
Białko 37.1 g
Kalorie 1989.6 kJ / 475.5 kcal
Tłuszcz 12.3 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...