Empanadas veganas con relleno de champiñones

Empanadas veganas con relleno de champiñones

4.3 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 piezas

Składniki

  • 400 g de harina de trigo
  • 220 g de agua a temperatura ambiente
  • 11 g de levadura seca
  • 35 g de aceite de oliva
  • 1 ½ cdita de sal
  • 50 g de cebolla blanca en mitades
  • 5 g de hojas de perejil fresco
  • 150 g de pimiento rojo sin semillas, en trozos
  • 100 g de champiñones
  • 20 g de puré de jitomate
  • ½ cdita de pasta harissa
  • harina de trigo para espolvorear
  • aceite vegetal para barnizar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pieza

Sód 149.7 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 346.7 kJ / 82.9 kcal
Tłuszcz 1.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 14.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...