Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 filetes de res (aprox. 400 g)
- 12 pizcas de sal
- 12 pizcas de pimienta negra molida
- 110 g de tocino, en trozos (ver tip)
-
80
g de queso Edam, en 6 palitos (aprox. 9 cm x 2 cm)
lub 80 g de queso semi-duro, (p. ej. Gruyère, Emmental, fontina, etc.), en 6 palitos (aprox. 9 cm x 2 cm) - 70 g de cebolla blanca, en mitades
- 30 g de aceite de oliva
-
400
g de puré de jitomate
lub 400 g de jitomate triturado -
1
cdita de caldo de verduras en pasta
lub 1 cubo de caldo de verduras - 1 cdita de orégano seco
- 1 - 2 pizcas de paprika (opcjonalnie)
- 350 g de papa, en cubos (2 cm)
- 200 g de calabacita, en rebanadas (4-5 mm)
- sal, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1408.6 kJ / 336.7 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 602.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Pastel de carne
40 Min
Pollo con crema de chipotle adobado
40 Min
Sopa cremosa de pollo con verduras
40 Min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1 Std.
Carne de res a la jardinera
40 Min
Tiras de carne de res y cebolla doradas TM6
15 Min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 min
Tostadas de rajas con pollo
40 Min
Fajitas de res con verduras salteadas
30 Min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50 min
Bisteces a la mexicana
30 Min