Calabazas rellenas en salsa de chabacano

Calabazas rellenas en salsa de chabacano

4.2 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
7 porciones

Składniki

Relleno
  • 100 g de arroz (remojado por 1 hora y escurrido)
  • 400 g de carne molida de res
  • 1 cdita de sal
  • 1 cdita de pimienta negra molida
  • 1 cda de concentrado de caldo de verduras en polvo
  • 20 g de aceite de oliva
  • 20 g de agua
  • 1000 g de calabacitas
Salsa
  • 10 g de aceite de oliva
  • 100 g de puré de jitomate
  • 250 g de pulpa de tamarindo sin azúcar (ver tip)
  • 1 cdita de sal
  • 1 cdita de pimienta negra molida
  • 1 cda de concentrado de caldo de verduras en polvo
  • 1 cda de azúcar
  • 100 g de agua
  • 30 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 200 g de chabacanos
  • 100 g de ciruelas deshuesadas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 793.3 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 1580.7 kJ / 377.8 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 46.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...