Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 50 g de noisettes émondées ou non
- 1 - 2 gousse(s) d'ail, coupée(s) en deux
- 60 g d'oignons, coupés en deux
- 40 g de beurre
-
30
g de baies d'épine-vinette (berbéris) (opcjonalnie)
lub 30 g d'abricots secs, dénoyautés, hachés menu (opcjonalnie) - 1 brocoli (à ca. 500 g)
- 250 g de riz risotto, tout type
- 650 g d'eau
-
100
g de vin blanc
lub 100 g d'eau - 1 c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre fraîchement moulu
-
2
c. à café de bouillon de légumes en pâte
lub 1 de bouillon de légumes (pour 0,5l) - un peu de poivre fraîchement moulu, pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 515 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et endives
40min
One pot penne-poireaux
30min
Risotto à la tomate et burrata
30min
Risotto aux épinards et asperges
40min
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Gratin de quinoa et brocolis
1 Std. 10 Min
Tagliolini à la courge
1 Std. 20 Min
Risotto au poireau
40min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Risotto à la courge
35min