![Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b3d6352f-8068-45aa-a871-eaff7a8e9cf3/Derivates/e0952949-ed64-4878-bbc1-e91db13a0a01.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 50 g de noisettes émondées ou non
- 1 - 2 gousse(s) d'ail, coupée(s) en deux
- 60 g d'oignons, coupés en deux
- 40 g de beurre
-
30
g de baies d'épine-vinette (berbéris) (opcjonalnie)
lub 30 g d'abricots secs, dénoyautés, hachés menu (opcjonalnie) - 1 brocoli (à ca. 500 g)
- 250 g de riz risotto, tout type
- 650 g d'eau
-
100
g de vin blanc
lub 100 g d'eau - 1 c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre fraîchement moulu
-
2
c. à café de bouillon de légumes en pâte
lub 1 de bouillon de légumes (pour 0,5l) - un peu de poivre fraîchement moulu, pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 515 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et endives
40 Min
Risotto au citron et épinards
30min
Risotto au poireau
40 Min
Tarte aux épinards
55min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Gratin de quinoa et brocolis
1h 10min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min
Risotto aux épinards et asperges
40 Min
Risotto alla milanese
30min
Curry de légumes et tofu
1 Std.
Risotto aux betteraves et saltimbocca
45min
Risotto aux bolets et au brie
35min