Tagliatelle al pesto di piselli con uovo alla coque

Tagliatelle al pesto di piselli con uovo alla coque

4.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di piselli surgelati scongelati
    300 g
  • di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
    250 g
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    130 g
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    30 g
  • di menta fresca
    10 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    100 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    2 cucchiai
  • di scorza di limone
    1 cucchiaio
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di pepe macinato fresco a piacere
    2 pizzichi
  • di acqua
    1300 g
  • uova
    4
  • acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 686.8 kcal / 2873.4 kJ
Białko 27.6 g
Tłuszcz 37.1 g
Węglowodany 60.2 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 1597.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...