Tagliatelle al pesto di piselli con uovo alla coque

Tagliatelle al pesto di piselli con uovo alla coque

4.4 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
  • 300 g di piselli surgelati scongelati
  • 130 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 30 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 10 g di menta fresca
  • 1 spicchio di aglio
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 2 cucchiaini di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato fresco a piacere
  • 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 cucchiaio di scorza di limone
  • 4 uova
  • 1300 g di acqua
  • acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1597.3 mg
Białko 27.6 g
Kalorie 2873.4 kJ / 686.8 kcal
Tłuszcz 37.1 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 60.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...