Bulgur profumato con pesce spada e zucchine (Modalità Cuoci riso)

Bulgur profumato con pesce spada e zucchine (Modalità Cuoci riso)

4.7 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

Citronette aromatica
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 1 limone il succo spremuto fresco
  • 1 mazzetto di menta fresca le foglioline lavate
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Bulgur
  • 300 g di bulgur
  • 550 g di acqua
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
Pesce spada
  • 3 tranci di pesce spada (200 g l'uno)
  • 2 cucchiai olio extravergine di oliva + q.b.
  • 2 pizzichi di sale + q.b.
  • 3 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 600 g di acqua
  • 2 zucchine a dadini (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 704.1 mg
Białko 24.3 g
Kalorie 1737.8 kJ / 415.3 kcal
Tłuszcz 18.4 g
Błonnik 9.9 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 41.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...