Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci

Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci

3.7 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 180 g di cipolle a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 120 g di carote pelate e a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 500 g di macinato vegetariano
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaio di salsa Worcestershire
  • 100 g di funghi champignon freschi a fette
  • 1000 g di patate americane dolci pelate e a pezzi (3-4 mm)
  • 280 g di latte intero
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 30 g di burro
  • 1 rametto di timo fresco le foglioline

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 691 mg
Białko 26.5 g
Kalorie 1788.5 kJ / 427.5 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 50.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...