Urządzenia i Akcesoria
Melanzane in salsa di miso (Nasu dengaku)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni
Składniki
-
olio di oliva q.b.
-
2 melanzane (circa 250 g l'una)
-
4 cucchiai di miso
-
20 g di mirin
-
15 g zucchero
-
20 g di sake
-
160 g di acqua
-
1 cucchiaino di semi di sesamo tostati
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
3 g
Kalorie
735 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fuga in Giappone
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Zuppa di miso con soba
55 min
Zuppa di tofu e verdure
50 min
Zuppa di miso con verdure
30 min
Okonomiyaki
1 godz.
Zuppa di uova e tofu
55 min
Ramen giapponese
1 godz. 40 min
Falafel nella focaccia con salsa tahini
1 godz. 30 min
Curry vegetariano
35 min
Cavolfiore tikka masala
30 min
Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)
13 godz.
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 min
Lenticchie all'indiana
35 min