Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1060 g di acqua
- 20 g di succo di lime, spremuto fresco
- 500 g di filetti di pesce bianco, senza pelle, a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di pepe nero in grani
- 1 cucchiaino di peperoncino in polvere
- 2 cucchiaini di cannella in polvere
- 4 cm di radice fresca di zenzero, pelata
- 3 spicchi di aglio
- 2 - 4 peperoncini verdi freschi, piccoli, privati dei semi a piacere
- 10 - 12 foglie di curry fresche
- 1 cucchiaio di pasta di tamarindo
- 100 g di crema di cocco
- 1 cucchiaino di sale
- 2 - 3 foglie di pandano (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 896 kJ / 213 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30min
Zuppa di pesce con latte di cocco e riso (Bimby Friend)
30min
Misir wat (Stufato di lenticchie)
35min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25min
Ceviche peruviana
1h 35 min
Chili con carne
1h 20min
Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)
13hod.
Marinatura all'ananas
20 min
Ramen (vegan)
1j 50 menit
Curry di verdure con riso al lemon grass
1h 15min
Crème brulé
4h 50 min
Tzatziki
20 min