Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1060 g di acqua
- 20 g di succo di lime, spremuto fresco
- 500 g di filetti di pesce bianco, senza pelle, a pezzi (3-4 cm)
- 1 cucchiaino di pepe nero in grani
- 1 cucchiaino di peperoncino in polvere
- 2 cucchiaini di cannella in polvere
- 4 cm di radice fresca di zenzero, pelata
- 3 spicchi di aglio
- 2 - 4 peperoncini verdi freschi, piccoli, privati dei semi a piacere
- 10 - 12 foglie di curry fresche
- 1 cucchiaio di pasta di tamarindo
- 100 g di crema di cocco
- 1 cucchiaino di sale
- 2 - 3 foglie di pandano (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 896 kJ / 213 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone teriyaki
50min
Pollo con salsa al curry
50min
Lenticchie all'indiana
35 Min
Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)
13h
Curry indiano di verdure
1h 10min
Pulao di gamberi
50min
Enchiladas
1h 10min
Riso Thai alla curcuma con ananas e maiale
50min
Pollo alla marocchina con cous cous
40min
Babaganoush
40min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6h 30min
Baozi di maiale al vapore
2h 10min