Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 2 cm di zenzero, radice fresca, pelata
- 100 g di porro a pezzi
- 100 g di carote, pelate e a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di fettine di petto di pollo (5 mm) a listarelle
- 100 g di peperoncini piccanti rossi in quarti, senza semi
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 3 uova
- 50 g di pane Roti, a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2631.5 kJ / 629 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 21.3 g
- Sód
- 1.9 mg
Alternatywne przepisy
Curry di pollo con riso basmati
45 Min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25 min
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40 Min
Pollo con salsa al curry
50 Min
Gamberi in salsa speziata
40 Min
Pollo al curry alla cingalese (Koththu roti)
1h 5min
Pulao di gamberi
50 Min
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30 Min
Manzo al lemon grass con pane roti al cocco (Kuruma iraichchi)
1u. 40min
Noodles con verdure al curry
35min
Pollo alla marocchina con cous cous
40 Min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6h 30min