Urządzenia i Akcesoria
Vegan Supreme Pizza
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 40 min
4 portions
Składniki
Cashew Nuts
-
cashew nuts140 g
-
water for soaking
Dough
-
water220 g
-
sugar1 tsp
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
strong white bread flour plus extra for dusting400 g
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing30 g
-
fine sea salt1 tsp
Vegan Mozzarella
-
coconut oil20 g
-
coconut yoghurt vegan70 g
-
almond milk110 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
-
tapioca starch (see tip)40 g
-
nutritional yeast flakes4 Tbsp
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
Tomato Sauce
-
garlic cloves3
-
extra virgin olive oil20 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
fresh basil leaves5 g
-
dried oregano1 tsp
-
caster sugar½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
Assembly and Baking
-
green pepper thinly sliced1
-
red onion small, thinly sliced1
-
fresh button mushrooms sliced60 g
-
pitted black olives halved40 g
-
vegan pepperoni thinly sliced (see tip)100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1491 mg
Białko
48 g
Kalorie
4513 kJ /
1077 kcal
Tłuszcz
48 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
107 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paneer Tikka Pizza
2 godz.
Vegan Butter
2 godz.
Vegan Pepperoni
5 godz. 10 min
Mushroom-filled Buns
1 godz. 20 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Hearty Soya Bean Soup
50 min
Coconut Lassi
5 min
Paneer
4 godz. 30 min
Vegan Bean Burgers
1 godz. 20 min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 godz. 10 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Vegan Brownies
2 godz. 40 min