Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g dashi stock (see tip)
- 100 g water
- 3 Tbsp miso paste
- 1 - 1 ½ tsp chilli paste, to taste
- 60 g mangetout, finely sliced on the diagonal
-
2
pak choi, quartered
lub 4 baby pak choi (approx. 180 g) - 250 g raw prawns, peeled, deveined
- 300 g fresh udon noodles
- 100 g frozen edamame beans, defrosted
- 1 Tbsp light soy sauce, or to taste
- 2 spring onions, finely sliced
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1002 kJ / 238 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Sód
- 1140 mg
Alternatywne przepisy
Vietnamese Beef Pho
1h 45min
Miso Soup with Vegetables
30min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20 Min
Prawn Saganaki
35min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30min
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35min
Prawn And Chicken Laksa
40min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Pad Thai Noodles with Prawns
30min
Fish Stew
45min
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min