Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- unsalted butter, for greasing
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 200 g asparagus, tips and stalks separated, stalks cut in pieces
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 15 g mustard
- 50 g white wine
-
100
g whipping cream
lub soy cream
Barley
- 1 lime, finely grated zest and juice
- 90 g olive oil
- 10 g fresh basil leaves
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 20 g raisins
- 80 g cherry tomatoes, halved
- 50 g green peas (fresh or frozen)
- 80 g shallots, quartered
- 150 g red onions, sliced
- 100 g fennel bulb, sliced
- 750 g water
- 250 g pearl barley
- 6 medium eggs
- 6 pinches ground black pepper
- 10 g fresh chives, chopped, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2123 kJ / 508 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 604 mg
Alternatywne przepisy
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55 min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Vegan Mushroom Bowls
1h 20 min
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40 min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1h 20 min
Baby-friendly Mango Tofu Sesame Noodles
40 min
Tempeh Bolognaise
30 min
Steamed Tofu
30 min
Vegan Spanish Omelette
40 min
Artisan Plant Pizza
35 min